2010-01-06 15:08:58• hírek • Parajdi Andrea

Hamarosan közvitára bocsájtják

Minden beruházásnál legalább olyan időigényes a tervezés, mint a munkálatok kivitelezése, hiszen mindkettő pontos, precíz munkavégzést követel. Lassan, de biztosan a harmadik Szamos híd is átível majd a várost átszelő folyón. Ha minderre egyelőre még nincs is pénz, a tervek készítése jó ütemben halad.

Elkészült a strand közelébe létesülő harmadik Szamos híd városrendezési terve, vagyis immár konkrét, részletes leírás tartalmazza a híd beilleszkedését és az arra felvezető utak csatlakozását. A tervet a törvények értelmében közvitára kell bocsájtani, hogy bárki módosító javaslatot tehessen, majd ezt követően kerül a dokumentum a városi tanács napirendi pontjai közé. Miután jóváhagyásra kerül az előterjesztés folytatódhat a további tervezési feladatkör, vagyis a híd műszaki dokumentumainak előkészítése.

Ilyés Gyula polgármester elmondta az idei esztendőben mindenképpen pontot akarnak tenni a teljes dokumentáció végére, ez egy hatalmas előrelépés lenne, ugyanis onnantól kezdve amint sikerül előteremteni a híd megépítéséhez szükséges összegeket gond nélkül elkezdődhetne a beruházás. Ahogyan arról már a Szatmár.ro olvasói is értesülhettek jelenleg semmilyen pénzforrás nincs a 12 millió eurós beruházásra, ugyanis a kormány ehhez nem biztosít összegeket, és az Európai Uniótól sem lehet pályázni ilyen célra.

Ilyés szerint egyetlen megoldásként marad a hitelezés, amelyet akár már az idei év végén két év türelmi időszakkal kérvényezni lehetne, hiszen a város eladósodási rátája várhatóan olyan értékek alá kerül, amely megbír egy tíz millió euró fölötti hitelfelvételt.


Elkészült a harmadik Szamos híd városrendezési terve.
A harmadik híd látványterve


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: